ТАСОС

Tasos.jpg ТАСОС е најсеверниот остров во Егејскиот архипелаг, кој поради својата раскошна убавина и бујна вегетација популарно е наречен „зелениот дијамант“. Убавината на Тасос е во кристално чистото море, многубројните скриени заливи, плажи и археолошки наоѓалишта. Ова зелено острово прекриено со шума ќе ве воодушеви со своите природни убавини, смарагдно зеленото море и гостопримловоста на локалното население.

 Скала Потамиа

Catrin                              Eleni Nina                                 RG

 

 

 

 

 

Alekos

 

Mesimvria

  Hotel Aloe

 

 

 

   

Argiri

Alexandra

Alexandra2

HotelAchilion

Finikas

 

Скала Сотира

Mary1                              Mary2                                 images white 6

 

 

 

 

 

 

Потос

Hotel Olympion                              Laskarina                                 Irini
       

 

 

Лименас

Evridiki                              images white 6                                 images white 6
       

 

 

Лименарија

Maria                              images white 6                                 images white 6