СКИЈАТОС

SkiathosBF.jpg Скијатос е еден од најатрактивните од групата острови Споради на Егејското море. Со површина од 48 kм², Скијатос е познат по долгите песочни плажи, боровa шума и кристално чиста вода. Скијатос е остров со 66 песочни плажи со различен карактер: Vromolinos и Banana за млади каде преку целиот ден се сервира модерна музика, хитови и party атмосфера; Најубав песок има на плажата Kukunaris; со најубава боја на морето мами плажата Megali Amos; а ако повеќе сакате плава боја во сите нијанси со својот изглед ќе ве освои AgiaParaskeva иTrulos. Сите случувања се во главниот град Скијатос, познат по забавата до утринските часови.

 

Sunrise                    Vasilis                   Nikos

 

       

Dimitriss

HarmonyGarden