ГЕРАКИНИ

Gerakini.jpg Геракини е едно од најстарите туристички дестинации на Халкидики.  На почетокот на вториот крак – Ситонија, Геракини нуди можност за прекрасен релаксирачки одмор. Песочните плажи, кристално чистото море на топлиот Медитеран и боровата шума која ја прекрива планината Холомонтас, ги задоволуваат сите услови за прекрасен одмор. Прекрасните плажи , идеалната клима, трудољубивоста на локалните жители го прават ова место одлично за одмор.  Неколкуте хотелски ресорти кои го красат овој медитерански бисер нудат избор за сечиј вкус.

 

CoralBlueBeach                        SithoniaVillage