ВЕЛИКА

Velika Велика е мала туристичка населба која се наоѓа во регионот на Лариса (Тесалија) на околу 150 км јужно од Солун. Плажата во овој регион е долга 11 км и се протега низ три туристички населби, Велика, Сотирица и Агиокампос. Покрај шеталиштето во Велика и Агиокампос достапни се бројни продавници, ресторани, кафе барови и неколку клубови. Во Велика постои и медицински центар, аптека и банкомат. Мали туристички места без масовен туризам.

 

Kalliopi                   Xenia                   Vakis
         
Teologos   Tonia