ПЕЛИОН

 Пилион е преубав полуостров во централна Грција, помеѓу Атина и Солун, во близина на градот Волос. Област во која се наоѓаат високи планини со богата вегетација и кристално чисто море со долги песочни плажи. Најпознато туристичко место е Кала Нера со долга плажа, голем број ресторани, таверни и маркети. На 20 километри се наоѓа градот Волос.

 

КАЛА НЕРА

Alkyon                   Iren                Olympion

 

       

 

АФИСОС

Philipos                   images white 6                images white 6