ЛЕФКАДА

Lefkada.jpg Лефкада е остров на јонскиот архипелаг, се наоѓа јужно од Крф и североисточно од Кефалонија, а со контитенталниот дел на Грција е поврзан со подвижен мост. Лефкада со причина се нарекува остов на бојата (бела боја на карпите и песокот по кој остворот е познат и го добил своето име (lefko – бело)), сина нијанса на морето која може да се спореди сам со бојата на морињата на далечните егзотични дестинации; зелени борови, шаренило на цвеќињата… Покрај величенствените и несекојдневни природни убавини, овој остров изобилува со културни и забавни содржини. Бројните бараови на плажа, клубови, традиционални ресторани гарантариаат врвна забава.

 

PensionHolidays                    Filoxenia                  Vila Ionio

 

     

VilaSpiros

PortoFino Argiro

Athina

Margarita      Spiros

Rigas   Vila Afroditi   Dzordz
Konstadin   Gatsoulis   Nikos
         
Andreas   Ionian   Evridiki
         
Stela   Homer