ПЕФКОХОРИ

 

ПЕФКОХОРИ се наоѓа во југо источниот дел на полустровот Касандра и името го добил по боровите дрва кои ги има во изобилство во планината во областа.  Градот е најголем во оваа област и е главен град на општината Паљури. Во градот има традиционални грчки таверни, модерни ресторани,  кафе барови, продавници, бутици и игралишта за деца со што  им овозможува на своите туристи најразновидна забава и незаборавен одмор.

 

Filomeni                                Natalia                               Magda1

 

 

 

   

Rafail

 

Elektra

  Talasa
         

Partenis

 

Ammon Garden

 

Gregory

         
Halkias   Flesvos   Magda2
         
Angeliki   Paradiso   Stratos
         
StratosLux   Golden Bay    Poseidon