КАЛИТЕА

KaliteaBF.jpg Калитеа е едно од најпознати летувалишта на првиот крак на полуостровот Халкидики. Се наоѓа на 70 км. југоисточно од Солун. Голема песочна плажа, кристално чисто море, природна убавина, бујна, медитеранска мирисна вегетација, каде што самата гостопримливост на нивните домаќини го прават ова место примамливо за одмор. Ова место е познато и по големиот број на ноќни клубови кои се најпривлечни за младата популација.

 

Atlantic

            Galini            Amos

 

 

 

 

Dimitra

Janis

Meropi

   

Poppis

Poseidon

Thea

   

Theano

Alexandra Kostas

   

Oscar

Kleopatra Hotel Maya Bay

   
Angelos   Memfis   Elizabeth
         
Maria    AmeliaLux