КАНАЛИ

Kanalii.jpg Канали е приморско место областа  Превеза  северозападна Грција. Сенаоѓа на брегот на Јонското Море, 12 километри северно од  Превеза и 35 километри од Лефкада. На 6 километри од ова место е лоциран  античкиот град Епир. Местото располага со пространа песочна плажа  со голем број на барови  слична на таа во популарното туристичко место Врахос.

 

IonionAlpha                                Violeta                                  Margarita
         
Dinos   Lazos   Poseidon