ЕВИА

Evia.jpg Евиа, втор по големина остров во Грција или трет на источниот Медитеран, се наоѓа на одалеченост од околу 490 км од Скопје. Богатата флора и фауна, поволните климатски услови, долгата сезона, мноштвото убави плажи и термални извори, ја чинат Евиа една од најпопуларните дестинации помеќу домашното население. Главниот град на островото е Халкида, која во минатото била еден од најразвиените и највлијателните градови во Античка Грција. Ова острово е богато со археолошки наоѓалишта, манастири, традиционални села, како и повеќе хотелски комплекси. Со своите туристички содржини, нуди различни можности за богат одмор и забава. Нејпопуларни туристички места на островото се градчињата Пефки, Лимни и Едипсос.

 

 Пефки

CavoDOro                   Dimitra                     MariaLouisa

 

 

 

Smaro   Hrisi   Nikol
         
Marija      
         

 

 

 Едипсос

Haris                Valkanioti                Katarina
         
Katarina2   Angelos