ВАЛОНА

ВАЛОНА е еден од најстарите и најпознатите туристички градови кој е лоциран во југо-западна Албанија. Излегува на Јадранското и Јонското Море. Има медитеријанска клима со температури во лето над 30 степени.

 

Ridal            Vior             images white 6