САРАНДА

Saranda Саранда е најјужното пристаниште во Албанија, кој го нарекуваат "бисер на југ", или "скапоцен камен на Ривиерата", "Јонскиот крин". Тоа е омиленото место на туристите, симпатична инспирација на поетите, меден месец за штотуки венчаните, задоволство за вњубените. Тоа е единствена Медитеранска убавина, кој на великодушноста на природата и човечкиот допир, се во совршена хармонија. Албанија е просперитетен регион со различни атракции, рамнини и планини, реките и езерата, цитрус насади, маслинови градини и лозја, пасишта и шуми. Сосема инстинктивно вашите очи треперат нежно во текот на брановите како слајдови полека по должината на бреговите и запира на неочекувани прекрасни погледи на огромен амфитеатар, на кој се качувате чекор по чекор до тесните улички, зелените паркови и палми.

 

Vladimir                        images white 6                        images white 6