ДРАЧ

Драч е град и пристаниште на брегот на Јадранското море, 33 километри западно од Тирана и е еден од најстарите градови во Албанија. Toj e туристички центар и најголемо пристаниште во Албанија. Под стариот град се развил нов, со прекрасни, нови градби, булевари и шеталишта. Драч е посебно познат и по морските специјалитети. Сето тоа, заедно со гостопримливоста на неговите жители, го прави и тоа како привлечен за туристите од цел свет. 

 

Megi   images white 6    images white 6